(c)2011

Фамилна енциклопедия - Т.9: Техника и медии

   Книги ► Енциклопедии и албуми ► Други ► 
Фамилна енциклопедия - Т.9: Техника и медии
промоция

Aвтор: Колектив
Издателство: Icon
Година: 2003
ISBN: 9548517361
Корица: твърда
Страници: 224
Цена: 25.00 лв.  9.50 лв. (Отстъпка -62%)

Добави в количка
 
Тегло 0.720 кг

Настоящето издание включва два основни раздела – техника и медии.

ТЕХНИКА

Целта на този раздел от "Фамилна енциклопедия" е да даде един обобщен поглед върху обширния свят на съвременната техника, която променя нашия свят наравно с научните идеи. За разлика от раздела "Открития и изобретения", който проследява развитието на технологиите във времето, тук гледната точка е много по-съвременна. Представянето на машините и съоръженията в областта на енергетиката, производство на индустриални и селскостопански продукти, осъществяването на материален и нематериален пренос (съответно транспорт, информатика и телекомуникации), както и научният инструментариум е в сравнително по-скорошен етап от тяхното развитие.

В този раздел основна роля играят илюстрациите, които позволяват да се "видят" устройствата на машините, съоръженията и инсталациите. Текстът и принципните схеми описват действието и устройството на най-използваните машини, двигатели и уреди.

МЕДИИ

Комуникациите представляват различни форми на взаимодействие: от обмяната на идеи по време на разговор до дистанционните социални контакти между индивиди, свързани с един и същ информационен източник. В раздела "Медии" на "Фамилна енциклопедия" са представени основите на комуникацията, които простират влиянието си върху масовата публика - т.е. масмедиите. Това са пресата, радиото, телевизията и киното, което е и обект на отделен раздел. В настоящия раздел от "Фамилна енциклопедия" е представен и един особен вид източник на информация, за който специалистите твърдят, че отдавна е намерил място в комуникацията - става въпрос за рекламата.

 
Общи условия