(c)2011

Основи на правната философия на XXI век

   Книги ► Икономика, право, счетоводство ► Правна литература ► право ► 
Основи на правната философия на XXI век
Aвтор: Валентин Петев
Издателство: Сиби
Година: 2012
ISBN: 9789547307650
Корица: мека
Страници: 112
Цена: 10.00 лв.  9.00 лв. (Отстъпка -10%)

Добави в количка
 
В книгата "Основи на правната философия на XXI век" се обръща особено голямо внимание на феномена на глобализацията, който води, между другото, до един вид „правен плурализъм“– комплекс от правила и норми от различни източници и с различен обвързващ ефект.

Това изследване на Валентин Петев се включва в международната правно-философска дискусия. То също така цели да разшири разбирането на практикуващите юристи за ролята на правото като координиращ фактор в национален и транснационален контекст. Не на последно място, авторът иска да събуди по-дълбок теоретичен интерес сред студентите по право, които са бъдещите дейни участници както в съответния национален правен ред, така и в областта на глобалното право.

В съвременното плуралистично общество, в което съществуват различни политически възгледи и етични убеждения, правото регулира динамиката на обществените отношения в рамките на институционализирани дискурси.

В тях се решават практически политически задачи на рационална, аргументативна основа и резултатите се закрепват със задължителни правни норми. Тази характеристика важи само за демократично организирани общества, които следват модела на правовата държава.
 
Общи условия