(c)2011

Учи и преподавай математика с GeoGebra

   Книги ► Компютърна литература ► Бази данни ► 
Учи и преподавай математика с GeoGebra
актуално

Aвтор: Десислава Димкова
Издателство: Везни 4
Година: 2012
ISBN: 9789549977509
Корица: мека
Страници: 80
Цена: 9.00 лв.  7.38 лв. (Отстъпка -18%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Какво е GeoGebra?

GeoGebra е свободен (безплатен) софтуер в помощ на обучението по математика. С него можете бързо и лесно да създавате разнообразни геометрични чертежи, да илюстрирате задачи, теореми. Програмата предоставя и богати възможности за работа с функции: построяване на графики, намиране на корени и екстремуми, изследване на производни и др.
Веднъж създаден, всеки чертеж лесно може да бъде променян като се зададат нови стойности на избрани параметри. По този начин множество различни варианти на даден математически проблем могат да бъдат изследвани бързо и изчерпателно, а учебният материал да се представи по интересен и модерен начин с активното участие на учениците.
Създадена през 2001 г. от австрийския математик Маркус Хоенвартер, GeoGebra е популярна в цял свят. Тя се харесва и на ученици, и на преподаватели и това е причината да се развива и обогатява непрекъснато.
В България GeoGebra се популяризира от Института по математика и информатика към БАН в рамките на редица международни проекти.

За кого е предназначена тази книга?

Настоящата книга представлява просто и достъпно ръководство за работа с GeoGebra. Необходимата информация се излага стъпка по стъпка, като се използват традиционни задачи от училищния курс по алгебра и геометрия. За улеснение на CD-RОМ са записани готовите упражнения (можете веднага да ги отворите и разгледате в програмата).
"Учи и преподавай математика с GeoGebra " ще бъде ценно помагало както за преподаватели и ученици, така и за всеки, който би желал да експериментира в увлекателния свят на математиката по един модерен и забавен начин.


Десислава Димкова е магистър по математика и информатика. Работи в Института по математика и информатика към БАН.
Преподава "Компютърни умения" в Нов български университет.

 
Общи условия