(c)2011

Проект

   Книги ► Философия и психология ► Познай себе си ► 
Проект
Aвтор: Хауард Фрийдман, Лесли Мартин
Издателство: Обсидиан
Година: 2011
ISBN: 9789547692800
Корица: мека
Страници: 302
Цена: 14.00 лв.  11.90 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Изненадващи открития за здравето и продължителността на живота в едно забавно 80-годишно изследване.И най-добрият човек не може да избяга от съдбата си – добрите умират рано, лошите умират късно. (Мит!)
Оженете се и ще живеете по-дълго. (Мит!)
Не се напрягайте, не работете толкова много и ще бъдете
по-здрави. (Мит!)
Щастливите мисли намаляват стреса и водят до дълголетие.
(Мит!)
Религиозните живеят по-дълго, така че не пропускайте
църковните служби. (Мит!)
Ако имате хоби като градинарство, разходки и готварство,
трябва да се заемете с по-енергични упражнения.
(Мит!)
Тревогите вредят много на здравето. (Мит!)
Ако вярвате, че ви обичат и уважават, значи сте на правия
път към доброто здраве. (Мит!)
Пенсионирайте се възможно най-рано, за да можете да играете повече голф и да се радвате на добро здраве и дълголетие. (Мит!)
Ако детето ви е твърде сериозно, насърчете го да бъде по-спонтанно и да се забавлява повече. (Мит!)
Дайте на децата си добър старт в училище и те ще преуспеят
в живота. (Мит!)
Можете да доживеете до сто години, ако се откажете от всичко, което ви кара да искате да доживеете до сто години (както се твърди, че се шегувал Уди Алън). (Мит!)

Мащабно проучване на Станфордския университет хвърля неочаквана светлина върху факторите, определящи продължителността на живота, здравето и усещането за щастие. Като проследява и анализира жизнения път на 1500 души в продължение на осемдесет години, то развенчава редица митове, съпътстващи човечеството в цялата му история.

Оказва се, че от много работа не се умира. Тези, които се трудят най-много, живеят най-дълго. Бракът не е гаранция за дълъг живот – особено за жените. До дълбоки старини достигат не безгрижните веселяци, а благоразумните и упорити работохолици. Да не участваш в маратон не означава, че си болен.

Освен огромния обем информация и куп полезни тестове за самооценка тази книга ни дава надежда: дори животът да не ви е предложил най-добрата карта в началото, имате всички шансове да живеете дълго и щастливо. Вижте как са го постигнали хората, родени през 1911 г. и доживели до XXI век.

Изненадващ отговор на базата на всеобхватно психологическо проучване на въпрос, които всички си задаваме днес. Кой живее най-дълго и защо? Удивително забавно и полезно четиво! - Ню Йорк Таймс
 
Общи условия