(c)2011

Нощта на вълците Промоция

   Книги ► Художествена литература ► Трилъри ► 
Нощта на вълците Промоция
промоция

Aвтор: Том Егеланд
Издателство: Персей
Година: 2011
ISBN: 9789548308854
Корица: мека
Страници: 416
Цена: 14.99 лв.  7.50 лв. (Отстъпка -50%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Започва поредният брой на най-рейтинговото телевизионно шоу. Гостуват известни политици, а също и министърът на външните работи. Но още в първите минути на живото предаване един от гостите вади пистолет и го насочва към водещата – популярната разследваща журналистка Кристин Бюе. Терористичната акция се превръща в риалити, излъчвано от най-гледаните световни тв канали. Докато спецотрядите затягат обръча около тях, въоръжените с експлозиви терористи вече са заложили стръвта си, за да постигнат тайната си цел.

В същото време висш дипломат е изнудван да се превърне в марионетка, обслужваща нечии висши интереси.

Дали тази наглед терористична акция не е нещо много по-голямо?

Както романите „Евангелието на Луцифер”, „Пазителите на завета” и „Краят на кръга” не са само исторически разследвания в търсене на потуленото знание в Стария и Новия завет, така и „Нощта на вълците” не е просто трилър за тероризма. Том Егеланд взривява жанра, за да създаде изненадващ и непредсказуем роман, който се чете на един дъх и е зареден с много по-широки послания. Неслучайно писателят е сред най-горещите имена в съвременната литература. Романите му са преведени на 20 езика.

Изключително съвременен и провокативен, „Нощта на вълците” вече е филмиран с успех. Зад книгата всъщност стои личният опит на Том Егеланд. 13 години той е работил като разследващ журналист и се издига до шеф на новините в TV2, един от най-гледаните тв канали в Норвегия. Успешната му писателска кариера го кара да напусне високия си пост в телевизията.

На романа може да се погледне и като пророчество. Преди няколко месеца Норвегия и светът бяха разтърсени от новината за терор в такава спокойна и мирна държава. Всъщност, на Том Егеланд му върви на пророчества - нали с "Краят на кръга" "предвеща" "Шифърът на Леонардо" (същият сюжет, същите герои..., но 2 години по-рано).
 
Общи условия