(c)2011

500 МЕЧТАНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ - Част ІV: Надалеч и нависоко

   Книги ► Спорт и туризъм ► Туризъм ► 
500 МЕЧТАНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ - Част ІV: Надалеч и нависоко
Aвтор: Колектив
Издателство: Егмонт
Година: 2011
ISBN: 9789542705253
Корица: мека
Страници: 416
Цена: 9.99 лв.  8.49 лв. (Отстъпка -15%)

ИЗЧЕРПАНО КОЛИЧЕСТВО
 
Да гледате света отвисоко отдавна не e привилегия, а лесно осъществимо преживяване. Но да се потегли нависоко, често изисква и мъничко кураж. Продължението на главата „Надалеч и нависоко” предлага разнообразни идеи - от ексремните „хели-ски” за смелчаци в Алпите до по-традиционното, но също страхотно, изкачване с асансьора на Айфеловата кула.

Много са посоките в главата „На колела”. Какво ще изберете: Магистралата през ледените полета в канадската тундра или Околовръстния път на Исландия? Дори да сте добър шофьор, не забравяйте, че пътищата по френската Ривиера са невероятно красиви, но и много трудни. Ако искате необичаен маршрут, заложете на прехода от Лисабон до Порто. Смело напред, но карайте внимателно!

Вълнуващо е да се върнете по пътя на мислители, завоеватели и поети. Ще разберете по-добре Толстой, обикаляйки „неговите” места из някогашна Москва. Ще осъзнаете могъществото на Александър Велики, като изминете славния му маршрут из днешна Турция. „По техните стъпки” неслучайно е избрана да бъде финална глава. Нали най-добрият начин да предскажем бъдещето е да научим повече за миналото.
 
Общи условия