(c)2011

Не бой се и ела (Дора Габе, Мина, Лора)

   Книги ► Художествена литература ► Български автори ► Поезия ► 
Не бой се и ела (Дора Габе, Мина, Лора)
актуално

Aвтор: Пейо Яворов
Издателство: Персей
Година: 2011
ISBN: 9789548308687
Корица: твърда
Страници: 194
Цена: 14.99 лв.  12.74 лв. (Отстъпка -15%)

Добави в количка
 
Стихове, писма и коментари за интимните им отношения

Три изключителни жени пресичат пътя на поета П. К. Яворов. Дора Габе и Мина Тодорова го вдъхновяват, за да създаде шедьоври на любовната лирика. Лора Каравелова го кара не да напише, а да изживее най-голямата драма в живота си.


И трите принадлежат към известни, богати и уважавани семейства: Дора е дъщеря на заможен чифликчия от Добруджа, Мина – на един от най-богатите българи тогава, а Лора – на министър-председател на следосвобожденска България. Никое от трите семейства не приема поета, но това не може да унищожи любовното чувство. То оцелява като бледа теменуга сред тръни, в погледа на две хубави очи или в един стон на душата… За да се стигне до най-фаталната любов, започнала не къде да е, а на гробището – в Бианкур, на гроба на Мина. Любовта, която Яворов ще заплати с живота си.
Освен любовните шедьоври на поета, книгата представя интимните истории на поета, като те са разказани не от някой друг, а от самите участници в тези любовни драми: Яворов и жените в неговия живот. Някои от документалните материали се публикуват за пръв път.
 
Общи условия